pålegstek til middag

Ja i dag blir det faktisk en hjemmelaget stek til middag,

jeg viste dere fremgangsmåten her om dagen ) jeg tok malt hjortekjøtt og malt lammesvonge krydret med salt,pepper,rosmarin og einebær hadde det i påleggskokeren og lot det trekke til 70 grader,når det avkjøles danner fettet gelantin,den binder kjøttet sammen og overskuddet skal smaksette sausen

steken ble skikkelig tett fast og fin ) jeg har nå skjært den opp i tynne fine skiver

ja det er virkelig ikke noe som faller fra hverandre i dag og smaken var spennende )) så det blir hjemmelaget stek til middag og sausen ,ja det blir med cocosmelk da min svoger ikke tåler vanlig melk og fløte )) det er masse i en buljongterning han ikke tåler heller så her kokes hjemmelaget buljong og det lukter godt )) løpstikke ,løk ,og stilk fra både grønnkål og persille koker nå,alt hentet i grønnsakshagen i dag,jada det er frost ute men jeg bare rister det av hi hi ,

Min søster kommer i ettermiddag ,da ville jeg benytte førmiddagen til å gå en tur,det måtte bli en tur rundt garden

frosten har bitt seg fast hos oss så i dag måtte jeg faktisk ha piggsko på

sola farger skogen gul,var der oppe jeg skulle vært,men det får bli en annen dag )

fra toppen har jeg fin utsikt utover jordene

jeg ble mødt av en hel flokk )) jeg ble faktisk omringet og alle ville ha kos ,kjekt det

men da jeg gikk over strømgjerde ble dei snurt og vendte meg ryggen hi hi

Vel heime gikk turen innom grønnsakshagen

kaldt i hage ser dere,0 grader når eg står opp og det holder ca 1+ fram til sola dukker opp,ja i går registrerte jeg sol i min hage knappe 1,45 t ikke mye det nei

frosen grønnkål,men like sprø og fin når den er skyllt ))

ønsker dere alle en nydelig dag )

18 kommentarer

Siste innlegg