i går ville jeg gjøre et ntt forsok på å lage pølser,denne gangen med en blanding av hjort og svin,jeg prøvde meg frem med andre smaker enn det jeg hadde på svinepølsene,ja for det skal være litt forskjell på smakene ) blandingen jeg hadde var en pose jeg hadde fått i gave,det var tørka bjørkeblader,timian,tørka blåbær og einebær salt og pepper,litt smak av skoog på disse pølsene
jeg fikk hjelp av mannen til å sveiv,trodde det ville bli bedre,men nei her må bedre sammarbeid øves på hi hi ,første pølsa sprakk rimelig fort,så vi måtte bryte ,avslutte pølsa og begynne på nytt og for dere med gode øyne kan se att vi fikk en del luftlommer inne i pølsene også ) men vi fikk noen store gode pølser la det være sagt )
pølsene skulle i fryseren ,og da skal dei først trekke i kokt vann i 15 min,pølsene skal ikke koke bare ligge slik og trekke ,men alt blir ikke helt perfekt uansett,pølser er pølser og pølser sprekker
ja mine kokkeleringer er ikke bare prfekte hi hi ,men tenker pølsa smaker selv med en sprekke i skinnet )) ,rekner med att noen barn kommer innom i helgen siden pappaen hadde bursdag i går,da blir det hjemmelagde pølser på menyen ))
Så morsomt å prøve seg frem med smaker og alt man selv vi ha i pølsa..ja det gjør da ingen ting om den sprekker litt..men kanskje det var pga luftboblene…? Ja alt skal ikke være perfekt når det er hjemmelagt syns jeg..:-) Ser helt nydelige ut! Ha en god ny dag!
Gratulerer med vel overstått til mannen din 🙂
Jeg er imponert jeg, når jeg leser at du lager pølser. Øvelse gjør mester er det jo noe som heter. Og jeg er sikker på at oppfinneren av pølser helt sikkert ikke fikk 100% vellykkede pølser i første forsøk heller 😉
Og jeg er også helt sikker på at pølsene smaker veldig godt, enten de har sprukket eller ei 🙂 Flink du altså <3
dvergpinschere i mitt hjerte: kjekt å prøve seg frem ja )) pølsa som sprakk hadde ingen luftboble,så den var nok bare uheldige hi hi
Eva: takk for det )
Du har rett,ingen er mester ved første og andre forsøk,vi blir nok flinkere etterhvert )
Så koselig med hjemmelagde pølser. Det har jeg ikke laget siden jeg var liten. Husker det godt da vi strevde med det perfekte. Men de som sprakk, ble smaksprøver og de ble det mange av. Kos dere masse! 🙂
Ikke dårlig det er..Selvlaga pølser.. Du burde jammen ha vært med i ANNO, så allsidig du er med mat, strikking, grønnsakhage etc etc. Jeg er imponert!
Så spennende. Har kan du lage godd pølser med mye rent kjøtt etc.
natheless: litt spennende å prøve ut egne smaker )
funderier: takk for hyggelig komentar )
fjellgeitbundingen: ja i disse pølsene er det ikke noe skummelt )
Så lekre de ble 😀 Rene pølsemakeren ;D
Søtmonsen ): prøver iallefall og smaken var ok )
De ser jo sykt gode ut! Heldige er de som kommer på middag <3
Margrethe: får håpe dei blir likte da av middagsgjestane )