det er vår og da popper det opp masse gosaker i grøfter og eng,jeg elsker som dere hvet å høste av det naturen byr på,og siden jeg skal ha en salat som tilbehør til dagens middag tok jeg med kurven ut og gikk på jakt etter gode smaker
i kurven havnet marikåpe,den overgår både blåbær og nyper når det gjelder antioksidanter,plukk unge blader og ha dem i salaten
engkarse,blader og knopper gir en krydret smak av sennep så litt fint opphakket i salaten gjør susen
Jeg plukker løvetann og skvalderkål også
løvetann er full av jern,kalsium og c vitamin
skvalderkål er full av jern og c vitamin
så fant jeg vassarve
vassarven er rik på c vitamin og potassium,potassium tar vare på hjerte vårt,så plukk vassarve,skyll den og oppbevar den i en pose i kjøleskapet,da behøver du ikke kjøpe småsalat i butikken
veien går videre,jeg kommer opp i skogen
i skogen finner jeg nye friske små skogsyrer
akkurat disse er gamle fra i fjor,en ser hva som er nye av året,det er mye lysere i fargen og mykere i bladene,skogsyren er en god kilde til c vitamin og betakaroten og har en frisk og syrlig smak,
jeg fant også engsyre,eller surgras som barna kaller det .engsyre er full av c vitamin,den er god mot feber og urinveiene.
Som dere skjønner blir salaten min ganske så sunn i dag )) i tillegg plukket jeg en bukett unge skudd av geitrams,plukker mann dem no før den kommer i knopp og blomst kan en forvelle den og spise den som en asparges.
En kan forøvrig bruke hele planten ,både blomst og blader kan tørkes og brukes som te,den skal virke beroligande og søvndyssande,greit om en sliter litt med nattesøvnen
noen få løvetannblomster har dukket opp,så jeg har planer om dryssee denne gule solen over salaten ved servering i dag )
Jeg anbefaler dere som har lyst til å prøve litt urter fra naturen å kjøpe en bok som skriver litt om hver plante
jeg har 3 ) og det følger med mange gode oppskrifter i disse bøkene
når turen er unnagjort er det ikke feil å nyte en skål brenneslesuppe fra gårsdagens middag ute i sola
no må eg ha meg ut sola igjen,der ligger noen greiner og venter )) ha en nydelig fin dag der ute
Spennende! Jeg har så lyst å finne ramsløk men finner det ikke. Jeg vet at det skal vokse her i området. Jeg blander alltid løvetann og hestehov, klarer liksom ikke å lagre forskjellen på de. Spennende med vekster man kan finne ute, jeg skal bli flinkere. Stoor good klæm <3
Åååå du er så flink…og du vet hva du gjør…er nok lurt å ha en bok å gå etter til å begynne med..Jeg er ikke så glad i salater og nye smaker..så jeg tror jeg hopper over å gå på salatjakt..hihih..pysete der…men blir så imponert over deg…masse god info også…ha en god dag!/kveld!
Du er så flink å finne gode smaker i naturen 🙂
Fine å se på også de grønne vekstene :)) Tror ikke jeg har spist brenneslesuppe..men ser godt ut :))
Oj oj, her var mye nyttig informasjon. Må ut og plukke marikåpe og skvalderkål, eller hanefot som vi kaller den til salat nå 🙂 Takk!
Du vet å utnytte alt som vokser og gror – her har jeg mye å lære! Det er bare å lagre det i bakhodet her…. takk…. <3
ladyaugust: salaten var supergod,selv mannen forsynte seg 3 ganger =) jeg har 2 buketter med ramsløk ute på 2 forskjellige steder,håpet mitt er att det skal forville seg litt da )
dvergpinschere i mitt hjerte: tusen takk ) salaten var så full av smak,ble ikke rare restene igjen )
Etdiktomdagen: ja i mangel på en kjøpesalat så fungerte dette helt supert,og urtene har skikkelig gode og litt krydrete smaker )
annebe: både suppa og salaten var smaksrike og gode
Min matgale verden: det må du,denne salaten ble serdeles smaksrik og god
Margrethe: tror alle ville likt denne salaten,den var full av gode smaker
Eg er såååå imponert over din kunnskap om etande vekster i naturen. Trur kanskje eg må kjøpe meg ei slik bok.
Oldemorbloggen: ja en slik bok får du glede av,en av mine bøker kjøpte jeg på bruktbutikk,så det lønner seg å se innom slike butikker også )
Det er jo helt fantastisk! Tenk å finne så mye gratis mat! Jeg er nok litt redd for å plukke feil…og mange av disse visste jeg ikke at det gikk an å spise. Her er moseplenen min full av engkarse, og marikåpe har jeg kun brukt som ørepynt som liten…Vi delte stilken og trakk frem trådene inne, knøt dem sammen og hang dem over øret… Tenk så mye de aller fleste ikke vet at det går an å spise ute i naturen! Du sitter på mye flott kunnskap her 🙂
Spennande, som det meste du holder på med. Må ha vært en herlig salat, får nok virkelig følelsen av vår. Nydelige og fristande bilder.
Har du sett på småfolka som høre til Lundby dukkehus? Kanskje er de og for store, er vanskelig å forestille seg så smått det er i huset ditt.
For et nydelig vær! Eg er rett og slett takknemlig. Hehe. Å få dette været akkurat når alt våkner til liv igjen, er som en drøm. Idag skal eg på fjellet å gå tur. Ligger snø enda, men våren er på gang der og. Ha en strålande dag!
margarites: tusen takk ) det var Ellen Beate Wollen som lærte meg ) hun som har gitt ut boken Gretis mat
Jeg var heldige å få treffe henne og faktisk spise marikåpepai fra boken hennes.
Liv V.: tusen takk ) småfolka mine er nok i størrelse med folka til Lundby dukkehus,så dei blir altfor store dei også ) kos deg på fjellet,jeg skal rydde opp i resten av veden som ligger ute