ja som jeg skrev i går fikk vi plukket inn det meste av hagebær,rips og solbær,noe ble syltet,noe nedfroset til deilige deserter og resten blir deilig saft helt fri for tilsetningstoffer :))da jobben var gjort i går kveld og jeg sette meg ned fikk vi besøk,det var også kjempekoselig :))
I dag gikk jeg ut tidlig,ja 8.30 for å være nøyaktig,det var fin temperatur og det gjenstod en solbærbusk som skulle plukkast,da jeg var kommet godt i gang kom min svigermor tuslande,hun hadde sett meg gå ut med bøtta og kom for å hjelpe :)) det var en del umodent på den siste busken så vi fikk ikke plukket alt,men en full vaskebøtte er jo ikke lite heller da :))
Nå står det og safter seg
det er mange år siden vi behøvde å kjøpe saft for her i heimen lages den selv :))
når bæra var ferdigplukket skulle jeg bare åpne døren og lufte litt i drivhuset,ja der var det jungel
ikke lett å se,men det var virkelig jungel,og før jeg viste ordet av det hadde jeg begynt å klippe,toppet alle planter,fjernet store blad stiklinger som vokser frem i hjørne av et blad,jeg klipte vekk alle klaser med blomster og det åpenbarte seg mange tomater,mange flere enn jeg ante var inne i buskasen :)) nå har dei lys og forhåpentligvis mulighet til å bli modne,en plante trenger jo ikke bruke energien sin på unødvendige blomster og blader som alikavel ikke vil rekke å bli til noe :)) tok ikke bilde,men det ble et trillebårlass med hauen på dungen :))
medan jeg styrte tok min svigermor bæra med inn for meg.
Skal en være effektiv så setter en på klesvasken før en går ut,og når jeg var ferdige i drivhuset fikk jeg hengt ut klea,det blåste litt og var tørt og fint:))
Vel jeg rakk å spise før jeg oppdaget noen dråper,fikk hentet klea og hengte dem opp igjen under tak akkurat i tide før det begynte å regne og siden har det regnet :)) snakk om flaks da.
Nå kan jeg pusle inne med god samvittighet,vite att alle bæra er høstet drivhuset er ryddet ,jeg tok inn et par squasher så det høstes litt hver dag i grønnsakshagen,livet er egentlig deilig på denne årstiden :))
det kommer flere squasher,
noen er gule og pæreforma,der kommer det mange nå
en hel tunell med sprø fin grønnkål
her har jeg en sort salat og i forkant oregano som kommer igjen for 3 gang i år
det blir spist litt for lite salat,tror vi må bli flinkere for det vokser jo så veldigt der ute
masse deilig og sprø sukkererter,tror det må bli en salat i kveld jeg :))
etterhvert kommer det litt potet,sette 10 stk :)) det kommer litt gulrot og litt kålrot, _=)
Nå regner det godt ute så jeg sier meg fornøgde med utearbeidet for i dag :))
Det er jo ei herlig tid nå for den som har grønnsaker og bær å høste. Hjemmelaget saft er nydelig. Det å vite at det ikke er brukt masse sprøytemidler og at det er mest mulig naturlig dyrking er godt. Alt skal være så effektivt med matproduksjon for at det skal bli billig. Så går det på bekostning av både dyrevelferd og folkehelse!
karidansen: det er helt sant,og jeg er heldige som både liker og har mulighet til å lage det selv,safta hos meg smaker bær og sommer :))
Det tror jeg på! Lagd med omtanke også, og det merkes tror nå jeg!:)
karidansen: takk for koselig tilbakemelding da 🙂
Herlighet hvor driftig du er ! Og så mye digg. Jeg spiste opp alle sukkerertene så de er borte men jeg har kjøpt meg frukt og urtetørker så nå skal jeg i gang, bare øve litt med guttene og rydde litt først Ha en strålende dag 😀 <3
Du er utrolig effektiv 😀 Får unna mye. Men har inntrykk av at du koser deg veldig også 🙂
JA det blir nok litt for mye for dere to..eller tre da med svigermor..for det ser ut som du har et ganske stor område med grønt og godt…Så bra dere rakk å høste inn før regnet…ha en god og avslappet kveld!
Flott å se at bær blir saft, nå er det jo slik at folk ikke gidder å plukke inn bær fra buskene engang. Mamma lagde alltid saft, smakte så godt. Og så vet man hva man får i seg…..Flotte bilder fra deg og godt jobba 🙂
Så herlig og ha en slik god flyt i arbeidsdagen sin. Og all den gode avlinga av både bær og grønnsaker du får inn. Som jeg har sagt før, du lever det jeg drømmer om :)))).
Hjemmelaget saft er best, men mange år siden jeg laget… Husker mamma alltid lagde kirsebærsaft da vi var barn..nam :)) Ja slike vekster trenger vel klipp og stell om det skal bli noe fint å høste inn :)))
ladyaugust: det ble 15 liter hjemmelaget saft i dag :)) mon tro hva du skal tørke da :)) spennede
frodith: jeg koser meg,har mye mindre rips i år for vi klipte veldig buskene i fjor,så i år er det mer normale mengder :)) har fått unna saftinga i dag også så nå har jeg bare plommene igjen å se frem til,får en pause til dei modnast
dvergpinschere i mitt hjerte: det blir for mye for to ja,men vi har barn som kommer på besøk og da er det godt å ha litt på buda for det er ikke fort gjort for meg å stikke innom butikken
solliv: her høstes alt,og det hjemmelagde smaker så mye bedre ja,mye av saften som blir kjøpt er jo bare leskedrikk og det gir ikke vitaminer
BforB: takk snille deg for hyggelig komentar,ja høsten er min tid på året :)) liker det ja
annebe: hjemmelaget er best ja, og når en bor på en gård som har mange bærbusker og frukttre ja da må en nesten safte og sylte selv :))
Oi det var mye 🙂 Vet ikke helt hva jeg skal tørke men noe blir det :DDD
Du verden så flink og driftig du er 🙂 ..og hjemmelaga saft (og egentlig alt annet også) er nå best, da 🙂
ladyaugust: jeg skal tørke litt løpstikke,da trenger jeg nesten ikke buljong for den har så kraftig smak 🙂
Helene: takk :=) ja det er best,nå får jeg en pause med sylting en stund,må vente på plommesesongen og den er ikke klar ennå,så kanskje jeg får gå en tur i morgen jeg også 🙂
Så mye godt du har! Du er virkelig helt rå til å stå på altså! 🙂
Margrethe: godt å fylle opp på spisskammerset før vinteren setter inn her inne i fjorden 🙂
Løpstikke har jeg aldri hørt om engang, men jammen er det mye man kan tørke når jeg tenker meg om 😀
ladyaugust: løpstikken er en skjermplante og blir nær 1.5 meter høg :)) og det har en svært kraftig smak av selleri så den må brukes med forsiktighet,før ble den brukt i buljongindustrien for den gav så god smak,har ikke tenkt att eg kunne tørke den før,men såg tørka løpstikke i resturangen som Arne Brimi har fått opp på Lom 🙂