ja jeg spør jeg.Som dere hvet fikk jeg melmøll på spisskammerset og er dei borte ? nei jeg tar gjerne et par stk hver dag,ingen i mat for nå er all mat i tette bokser og den gamle maten ble jo kastet,men dei dukker opp om natten og står der på veggen endten inni skapet eller utenfor,det kan gå en dag eller to da jeg ikke ser noen men så dukker det opp et par igjen,i dag bestemte jeg meg for å støvsuge igjen,skikkelig i alle sprekker jeg kunne se,ja for det er i sprekker dei ligger og gjemmer seg.
Først sette jeg en deig,glutenfri focaccia vil jeg prøve,har aldrig bakt det før så det er jeg spendt på,da den deigen skulle heve kom støvsugeren frem,men så etter halve jobben på spisskammerset slo korsryggen seg vrang,det er så sykt vondt att det er knappast råd å puste,det går mer i stønn og stønn igjen ,å rette opp ryggen lar seg ikke gjøre ( men jeg bet no sammen tenna sette meg helt ned på kne og fikk ferdig siste del av støvsugingen,jeg tok en melmøll som jeg såg i tillegg til 2 melmøll før jeg lette frem støvsugeren.Nå lurer jeg på hvem sin skylt det er att ryggen slo seg vrang i dag,er det melmøllen ? jeg sier det og jeg kan bare ikke skjønne hvor mange det er som ligger der gjemt før alle er borte.
Nå ligger støvsugerøret i en ball i gangen (vi har sentralstøvsuger) og der får den bare ligge for jeg har ingen mulighet å bøye meg ned for å kveile den opp og henge den opp.
Focacciaen pyntet jeg ferdig men tenkte jeg kunne lage en med glute også til min mann,den er nå snart ferdigstekt så kommer den glutenfrie i ovnen etterpå
den glutenfrie ,jeg tenkte jeg skulle ha på oliven ,men det hadde jeg vist ikke igjen av,da tar man det mann har og jeg hadde hjemmelagde grønnetomater som jeg har sursylta,skikkelig go for jeg smakte en ,olivenolje flaksalt og et dryss rosmarin på
varianten med gluten er uten tomater på
denne er nå ferdigstekt og den ser virkelig god ut :=)
hva jeg skal ha videre til disse brødene ? jo jeg skal prøve meg på hjemmelaget tomatsuppe lagd fra bunnen av,mmmmm gleder meg
jeg legger ved noen flere bilder jeg for focacciaene ble velykkede og gode
med og uten gluten,den høge fine er uten gluten :=)
den med gluten er en blanding av hvetemel og emmer,emmer er et urkorn som vi brukte før hvetemelet kom på markede ,i denne oppskriften skulle jeg ha 2 ss olivenolje
og en hel pakke med tørrgjær
den glutenfrie har jeg brukt en pakke med glutenfri grov melmix en halve pakke tørrgjær og 1 dl olivenolje
ellers er det likt med resten av innholde hvilken smakte best ? uten tvil den glutenfrie og hadde jeg ikke vist att den var glutenfri så hadde jeg trodd den var laget av mel med gluten,så høg og luftige og smaksrik,den skal jeg garantert lage flere ganger,men da blir det kun den glutenfrie varianten,for helt ærlig så tror jeg ikke mannen vil merke at jeg gir ham glutenfritt hi hi
i gryta putrer tomatsuppen
1 boks hermetiske tomater
2 store ferske tomater
1 sjalottløk
2 fedd kvitløk
1 terning kyllingbuljong
litt balsamico
et dryss tørket basilikum og timian
mmmmm den smaker himmels og her trenger en ikke salt,det er nok i buljongterningen
jeg skal kjøre den med stavmikser og ha i en god klatt laktosefri lettkesam ,tror det blir en god middag i dag jeg
ønsker dere alle en nydelig fin dag videre jeg
Nam..det så skikkelig godt ut =) ..og JA..her skylder vi definitivt på melmøllen!!
Ha en fin dag videre, og riktig god bedring =D
Helene: tusen takk,jeg legger til noen flere bilder om du vil se ferdig resultat av focacciaene
Ja det er melmøllen sin skyld!!! Dummingen
Kjedelig å ikke bli kvitt den melmøllen da..og kjedelig med ryggen også..god bedring med den :)) Suppa og focacciaen se veldig fristende ut :)) Lenge siden jeg har bakt det..får jeg huske på snart :)) Her tåler jo vi gluten..men kjekt å vite at den glutenfrie er minst like god..:)) Fin vårlig blomst <3
Ser helt herlig ut dette..baksten altså
Nei så trasig!! Ikke godt med kink i rygg…Håper det gir seg ganske så snart…og du må ta det med ro nå da…og pøse på med Ibux…så kanskje det slipper…Det er fælt så mye møll du har…er det ikke noe man kan legge ut da? som de ikke liker….Brøene så himmelsk ut! det samme med suppen…Her blir det rester fra i går…. Ha en god ettermiddag og kveld! God bedring!
Så flink du er. Det så supergodt ut alt sammen. Her ble det kjøttdeig og kål i dag. Nydelig det også. Ha en fin fortsettelse av dagen, men uten melmøll og ryggvondt. Ja, det er møllen sin skyld at du fikk vondt, helt sikkert!
frodith: heilt enige :=)
annebe: takk for det,ja den melmøllen er det ikke kjekt å ha fått i hus,håper bare att alle snart er borte så jeg slipper å se dem mere
solliv: takk for det
Toini: her går det i paracet og profen,har vært en liten tur ute ,det var litt bedre å gå hjem enn ut ,men vondt er det ennå.En melmøll legger 70-500 egg så hvem hvet det kan ligge mange i sprekker som skal bli til nye møll,men jeg tar dem etterhvert og håper det ikke er noen som rekker å formere seg igjen,no har dei jo ikke tilgang på mat lengre ,er vist ikke noe som hjelperannet enn å støvsuge og jakte og holde der reint for mel
natheless: tusen takk,ja i dag blir det en smaksrik og god middag når mannen dukker opp.Jeg gir melmøllen skylden for ryggen,for hadde den ikke vært der hadde jo ikke jeg måttet støvsuge i alle kriker og kroker på spisskammerset
Klart det er mellomledd skyld at du har vondt i ryggen! Men jeg tror ikke du kommer noen vei om du prøver å saksøke den…. Håper du blir fort bedre i alle fall. Tomatsuppen så god ut, det har ikke jeg laget fra bunne siden jeg gikk på barneskolen…og det begynner å bli noen år siden
Focaccia brød lager jeg stadig (ja ikke så ofte da). Det er fort og lett og passer til så mye: supper, tapas, salat osv
margarites: håper på en bedre dag i morgen,fredag bør jeg være smertefri for da skal vi til yngste vår på middag :=)focacciaen var god,men mest smakfull varianten som var glutenfri