i dag har det vært dagen for å bake,jeg tenker litt på været og baker når det er regn eller annet surt vær,så kan jeg nyte finværsdagene ute .
Har en bakedag ja da baker en litt når en først roter,så det ble 8 grove brød
her om dagen kjøpte jeg et mjøl som heter EMMER ,det er et gammelt norsk urkorn som ble dyrket før både spelt og hvetemel,,emmer skal være sunnere og bedre for ømfintlige mager,så har vi havre som er godt for kolesterolet også,i dag mikset og trikset jeg ,lagde pølser og delte dem før jeg sette dem i ovnen
det var lett å bryte seg et lite brød og disse var helt nydelige
luftige og saftige og veldig gode på smak,oppskrifta var på slump men dere kan få en sånn omtrentlig oppskrift
1kg emmer (helsekost)
2-3 dl havremel
bovete flingor (helsekost) 1 dl
sukkeroefiber (helsekost) 1dl
gresskarkjerner
sesamfrø
linfrø
frøa slo jeg bare i en dash av
litt salt
et par ss honning
litt rapsolje
en halp bakke tørrgjær
1 liter vann/melk -hadde vel et par dl melk resten vann
lot det hele gå i kjøkkenmaskina på lav hastighet 10-15 min heva en time og stekte dem på 220 grader ca 45 min
Disse blir garantert laget flere ganger :=)
medag brøda mine stekte kom ei venninne,det er onsdag men jeg tok da både kransekake og marsipankake ut av frysa,det er lov å kose seg :=)
det ser gode ut:) Har bakt meg selv idag her:)
julietalivstil: fin dag å bake på i dag :=) nyt deilig bakst da
Det ser kjempe godt ut! Det er så avslappende og kjekt å bake :-)))
Deilig, ble kjempesulten av den flotte baksten din.
solliv: skulle fått smake om du var her :=)
Victoria Larsen: iallefall når det er dårlig vær ute
Det så da veldig godt ut alt sammen. Jeg fikk lyst til å bake jeg også. Det dufter så godt med gjærbakst i ovnene. Ha en vakker kveld
Nammm…ser så godt ut..og jeg får alltid lyst på hjemmebakt brød når jeg ser brøene dine….må få begynt med deg igjen jeg også…er jo så godt..eller..nei..vi spiser bare knekkebrød vi nå…hihih..men det ER godt! Ha en god kveld!
natheless: godt å ha gode brød i fryseren,blir ikke like mye søte bakster
Toini: brød må vi ha,iallefall min bedre halvdel som jobber :=) knekkebrød kan en lage selv,så det er mulig å bake noe uansett
De så jo kjempegode ut! Du er dyktig til å prøve ut! Og alltid vellykka også….. hmmm – klemmer <3
Margrethe: jepp,brødbaksten ble god ,venninna mi likte dem også
Litt treg her i dag, men ville bare innom med en liten klem og et “potetrykk”
I was here.
frodith: koslig med en klem da :=) ha en fortsatt fin kveld og natt,klem :=)
Så helt nydelig ut =) Har ikke noe erfaring med emmer selv, men har ei venninne som er veldig helse-bevisst, og hun sverger til det melet.. =)
Helene: emmer gav gode brød ,og det skal være bedre for magen ,og siden jeg har IBS så prøver jeg å finne en diett som er god for min mage :=)
Så morsomt, jeg holder på å bake brød nå – av emmer :))). Har stått til kaldheving siden i går, men jeg kom litt sent hjem i kveld. Nettopp tatt de ut av ovnen. Syns emmerbrødet blir godt i smaken. Har lagd de noen ganger. Din oppskrift hørtes nydelig ut. Sjøl om det er sent nå, må jeg ha en liten smak…denne gangen hadde jeg i helkorn av rug.
Så godt ut. Synes jeg kjenner lukten av nystekt brød jeg.
BforB: vi var vist flere som brukte dagen i går til å bake,men att både du og eg brukte emmer var jo litt morsomt da
Siv Svanem: ja det blir god duft i heimen