bakedag

i dag har det vært dagen for å bake,jeg tenker litt på været og baker når det er regn eller annet surt vær,så kan jeg nyte finværsdagene ute .

Har en bakedag ja da baker en litt når en først roter,så det ble 8 grove brød

her om dagen kjøpte jeg et mjøl som heter EMMER ,det er et gammelt norsk urkorn som ble dyrket før både spelt og hvetemel,,emmer skal være sunnere og bedre for ømfintlige mager,så har vi havre som er godt for kolesterolet også,i dag mikset og trikset jeg ,lagde pølser og delte dem før jeg sette dem i ovnen

det var lett å bryte seg et lite brød og disse var helt nydelige

luftige og saftige og veldig gode på smak,oppskrifta var på slump men dere kan få en sånn omtrentlig oppskrift

1kg emmer (helsekost)

2-3 dl havremel

bovete flingor (helsekost) 1 dl

sukkeroefiber (helsekost) 1dl

gresskarkjerner

sesamfrø

linfrø

frøa slo jeg bare i en dash av

litt salt

et par ss honning

litt rapsolje

en halp bakke tørrgjær

1 liter vann/melk -hadde vel et par dl melk resten vann

lot det hele gå i kjøkkenmaskina på lav hastighet 10-15 min heva en time og stekte dem på 220 grader ca 45 min

Disse blir garantert laget flere ganger :=)

medag brøda mine stekte kom ei venninne,det er onsdag men jeg tok da både kransekake og marsipankake ut av frysa,det er lov å kose seg :=)

20 kommentarer

Siste innlegg