så ble det lefsebaking i dag,bakerovnen er ikke helt å tru ,så innen den blir fikset eller ny blir kjøpt så blir det ikke julekaker i bakerovne,men lefser til jul går greit for her snakker vi takkebakst :=)
og til opplysning så er det kjerstisandnes ,med bloggen minmatgaleverden sin oppskrift :=) supergode levser og så enkle å kjevle att det er en fryd :=) selv for en urøynde lefsebaker som meg :=)
her er fruen godt i gang :=)
det går unna ,og når jeg er godt over halvegs så ringer ei venninne ,hun og ei til ville ta en tur,og lefsebaking er ingen hinder for denne fruen så jeg ønsket dem hjertelig velkommen
da damene dukket opp hadde jeg 6 lefser igjen å bake ut,jeg får beskjed om att ei 3 dame også kommer :=) ja ja kaffen ble satt på og smørkremen sto og pisket seg kvit ,og medan jeg fikk kjevlet og stekt dei siste lefsene dekket damene på bordet for meg ,kjekt med slike venninner da :=) og da jeg var ferdige så smurte jeg 2 lefser ,skiftet trøye og sette meg ned,nå kunne jeg ta del i kosen ,og lefsene smakte dei :=)
i oppskriften stod det att oppskriften gav 18-20 lefser,men jeg fikk 24 store fine leiver jeg :=) tynne uten att dei slitna jepp det ble litt julestemning her i heimen :=) damene har tatt farvel,jeg har fått ryddet opp litt og sett klutane på vask,nå skal jeg legge sammen litt klede før jeg tar kvelden :=) middag får bli litt oppattvarma i dag,må til det også :=)
Så flink du har vært ;o)) Dette er en kunst jeg ikke har lært meg, men søsteren min og alle 3 tantene min på Rjukan er dyktig på det. Det hender jeg får noen til jul, og da koser jeg meg storveis.
Pleier du å smøre på lefsene før du fryser dem, eller venter du til du skal servere dem?
De ser kjempegode ut! 🙂
Vera Lynn: tusen takk :=) er ny på å bake lefser jeg også,men oppskriften fra kjersti var enkel :=) i fjor lagde jeg halv porsjon i år turde jeg en hel porsjon og det gikk fint det :=) jeg smører dem før jeg fryser dem,da er det fort gjort å ha noe til kaffen .3 tanter på Rjukan så kjekt da,jeg liker meg godt på Rjukan jeg,var der en hel sommerferie
HeidiElise: åja og det er dem :=)
Ser ut som en herlig dag, fikk smell på disse. Ser så utrolig gode ut.
Det så godt ut 🙂 SÅ gøy du bruker Kjersti sine oppskrifter da 🙂
Dette så godt ut Connie og kan tenke meg dette smakte godt. Håper du får ordning på komfyren din så julebaksten kommer i boks,men så sant du ikke skal til meg 7 slag så går det nok greit tenker jeg.-) Fortsatt fin kveld til deg.-)
Så flink du er! og det er jo så godt…nammm…
Å nam – set så jammen godt ut! 🙂
Sånne lefser er gode, men jeg har aldri prøvd å lage dem selv. Vi har takke på jobben som jeg kan låne…så kanskje jeg skal gjøre det? Lefser hører med til julens favoritter!
Så koselig med venninnebesøk som også hjelper litt til 🙂
solliv: en kjempekjekk dag ja :=) og lefsene er skikkelig gode
frodith: har prøvd meg på lefser før,men denne oppskriften fra Kjersti er den beste jeg har vært borti og gode er dem
Hobbystua: tusen takk,ja lefsene vart gode dei :=)) gikk unna noen i dag :=) kjedelig med ovnen,tror vi kjøper en ny eg ,vi får se ,bakerovn må jeg iallefall ha :=) men 7 slag skal jeg ikke ha ,blir uansett nok kaker
Toini: tusen takk,og ja lefser er godt :=)
Margrethe: smakte godt :=)
margarites: denne oppskriften er lett å jobbe med og enkelt å kjevle ut :=) gode er dei pogså :=)
Så utrolig flink du er 🙂 Dette er noe jeg virkelig har lyst til å lære meg. 🙂
naturogfhoto: tusen takk :=) denne oppskriften fikk jeg av bloggvenn kjerstisandnes og den er så lett å lage og bake ut,så det er en fin deig å lære seg på om du ønsker det :=)
Kanskje det ja 😀 Må bare få ferdig dette kjøkkenet først 🙂 Så pass at man har en plass å teste det ut på 🙂
Å sukk som du frister! Jeg ønsker meg snart takke tror jeg. Jeg baker ofte Nordlandslefse til jul, men de kan jeg steke i stekeovnen. Går det med disse lefsene også tro? Flink du. Jeg kjenner duften helt hit. Nyt dagen!
naturogfhoto: du har et poeng her ja
natheless: tviler på att en kan bake disse lefsene i bakerovnen,men jeg hvet jo ikke da
Så gode de så ut! 🙂 Barndomsminner! 🙂
elisebr: tusen takk