bakstedag

Jeg bor på gård,før i tiden haade mangee gårder baktehus der dei kjevlet og bakte og slapp alt inne i huset.Vel vi har ikke bakstehus,så jeg må bruke kjøkkenet og det har jeg gjort i dag.

flattbrød ,jeg baker det en gang i året så vi har til jul

det tar tid ,men det er virkelig verdt det for hjemmebakte flatbrød er så mye bedre enn dei en kjøper i butikken

smaksprøver må en unne seg ,her med godt smør og god spekepølse på ,trenger ikke brødskive da

sa jeg att det tar tid ? skal du bake flattbrød må du sette av dagen til det,flattbrødene skal joo bli sprø så jeg steker dem på middels varme ,blir dei for brendt må temperaturen skrus ned litt ,her må en passe på litt

stabelen vokser ,har ikke telt hvor mange det ble ,men oppskrivten sier 24 ,alt etter hvor store en lager dei

siste leiv å kjevle ut ,jobben tok 5 timer så måtte en rydde og vaske gulv etterpå ,jepp denne dagen gikk til flattbrødbaking :=)

I denne oppskriften brukte jeg 1kg hvetemel,400g finmalt rug og 600 g sammalt hvete,men det går fint å kjøpe en pakke ferdigblandel melblanding også ,3 ts salt ,1 liter melk og 0,5 dl vann ,bruk gjerne bare vann om du vil det ,til utkjevling bruker jeg sammalt hvetemel :=)

dette er en stor porsjon men det går fint å halvere den :=)

Da er det bare å finne store kakebokser ,jeg knekker flattbrødene så dei får plass og da holder dei seg lenge i disse kakeboksene i metall :=)

 

8 kommentarer

Siste innlegg