I dag har jeg høstet litt i grønnsakshagen ,det er viktig å bruke det en dyrker synes eg og det er virkelig deilige dufter i heimen ,for jeg tørker urter og te
når jeg lager urtekrydder tar jeg det jeg har i hagen ,i dag ble det spinat,løpstikke ,luftløk og oregano
noen tørker urtene for så å blande i salt ,men jeg liker å kjøre det til en grøt ilag med salt,da får en så mye mer smak
oppi foodprosesoren
når alt er en grøt fordeler jeg det utover bakeplata med et bakepapir i bunnen ,50 grader med ovnsdøra litt på gløtt ,bruker en tresleiv så ovnsdøra står litt åpent ,det skal jo tørke og da må fukt få komme ut
det ble tre små glass og jeg lover ,dette smaker utrolig godt :=)
eg klipte ned gressløken ,det ble 2 glass med gressløk i olje og 1 liter fikhakket fersk gressløk som jeg setter i fryseboksen
peppermynte ,liker du te så er dette en utr du kan ha i hagen ,men ikke i et bedd for denne sprer seg virkelig ,den må være i egen pallekarm eller potte så den holder seg der ,men en kan høste helt frem til jul :=) klipp ned og den vokser opp igjen
nå lukter det peppermyntedroops i hele huset ,halvparten er tørket og resten er snart ferdig
bare å ha det i en tett boks så kan en nyte en god te utover høsten :=)
Du er så flink til å bruke alt du har i hagen – og du får meg til å ville prøve på litt mer her etterhvert! 🙂
ja skal jeg ha en grønnsakshage/ urtehage må jeg bruke det :=)
Nydelig med urter..Det frisker opp maten! En tørr loffskive en klatt med pesto…blir et herremåltid.
veldig godt ,denne gressløkpestoen er deilig om en blander litt i smøret før en har det på brødskiva eller i rømmen og legger en kladd til fisken :=)