Hva snakker eg om ? jo plommer ,normalt har vi sykt mye hvert år ,i fjor fikk vi ikke en eneste plomme og i år ,ja det er slike mengder som vi aldrig før har hatt ,og hva skjer når det modner fortere enn fortast ? jo det kommer sterk vind ,så denne dama her har hatt mer enn nok å gjøre i dag ja ,og det er myyyyye igjen ute .
jeg begynte dagen med å plukke inn alle blåplommer som hadde falt på bakken etter vindkastene
sente sms til svigerinne og spurte om hun ville ha ,og hun sa ja ,det hun ikke hvet er att mengden har doblet seg :=)
jeg spiser frokost før jeg går ut og plukker opp alle opalplommene som hadde falt på bakken etter vindkastene
dei blå ble pakket i poser og hun som skql ha dem er i etasjen over meg ,tenker hun straks titter innom for å hente :=)
opal begynte jeg å koke sylte av ,og dei som ikke var så fine eller litt umodne ble til saft
det hadde regnet hele dagen men vinden var så sterk att en ble ikke våt alikavel ,så plutselig tittet solen frem og regnbuen var her i over en time
for hver gryte med syltekoking gikk jeg ut i hagen og plukket en liten bøtte med nye plommer som falt på bakken
det ville ingen ende ta ,og vinden fortsatte å røske i trea ,ja den røsket til seg et par greiner også ,så her må saksen frem når alle plommene er høstet
dagen gikk og vinterforådet vokste ,så ble det tid for middag ,men nå var jeg i siget så etter middagen fortsatte jeg
men når kl ble 21 var det nok ,nå var jeg skikkelig sliten ,så får jeg kvile litt i morgen for nå har jeg bare det jeg trenger til 1 syltekok igjen ,så nå får vinden gi seg til jeg har fått handlet til helgen ,og om dere tror vi spiser alt selv så er det ikke sånn,jeg er flink å gi bort masse gjennom hele året :=)
Ja her har du et skikkelig lager av saft og sylte og plommer 😀
Jeg har plukket inn litt som jeg har spist… ellers er det MYE som ikke har modnet ennå. Hos meg blir de frosset ned i poser og tatt opp til suppe og dessert gjennom vinteren 🙂
spiser lite plommer eg ,men min mann elsker plommesylte ,og hver dag fyller han en brødpose som har har med på jobben,nå har elsdte sønn og småguttene hans også fått sansen på plommesylte så jeg tar med når vi besøker dem
Fantastisk! Sier det igjen – butikk på bygda!
Du står på og helt super når det gjelder mat! Jeg har nominert deg til Vixen, du gir folk masse motivasjon til å lage mat fra bunnen. Bruke det man har rundt seg 🙂 kan det bli bedre!
tusen takk :=) ,men hva er vixen ?
https://nominasjon.vixen.no
:=)
Det var litt av ei avling, og jammen litt av et arbeid også! 🙂 Ferske plommer er godt, men det er ikke så lang holdbarhet på dem om man ikke lager syltetøy eller saft av dem.
det er sant ,plommer står seg ikke lenge om mann ikke gjør noe med dem ,jeg har laget mye ,det har blirr spist utallige kilo og vi har gitt bort ,jeg plukker vekk dei små men ennå er det sykt masse i et par av trærne,luksusproblem sier min mann
For en innsats, du er litt av en racer. Så mye sylte og saft. Men du gleder nok de som du gir bort til. Håper du kan da det roligere i dag. <3
takk du ,ja i dag er en rolig dag for her er ikke mer av hverken syltepulver eller sukker ,så da lar jeg plomme være plomme
Du gode min så masse. Koselig å fylle hyllene til høsten da. Kos deg videre i sensommeren 🙂
det er sant ,og av sylta lager jeg saus til riskrem eller plommegrøt ,så sylta er annvendlig til mer enn brødskiva