I går var en sånn dag der hele heimen duftet sommer :=) da jeg stod opp var dagen blank,men det var før jeg tittet ned i en fryseboks (har 2 ) her måtte det slankes ,hele 4 kilo rabarbra og 2 kilo villbringebær og tro meg det tar plass :=) posene ble med opp på kjøkkenet og dagen var i gang
det ble deilig rabarbra sylte og den har jeg nesten blitt avhengig av på havregrøten til frokost :=)
og bringebær sylte,ikke noe dufter bedre enn kokt villbringebær sylte .
Når jobben var gjort dukket sola opp,himmelen er blå om dagen men vi bor under høge fjell og nå kommer sola på tunet vårt først kl 12.15 ,vi har så masse dugg om natten att gummistøvler er tvingande nødvendig når jeg går på plenen,jeg gikk bort i grønnsakshagen,det er ennå noe å hente der ute
luftløk,når den blir skjært ned etter att småløken i toppen er høstet vokser den ut igjen,jeg liker den best slik ,blir jo som en vårløk å regne og jeg har masse,noen blader oregano,løpstikke,kruspersille,en liten gulrot,en bit ingefær hadde jeg i kjøleskapet,noen treige småtomater og paprika som jeg har rikelig av i drivhuset,noen modne og noen grønne ,i tillegg hadde jeg kjøpt 2 små chili.
Aøt dette kjørte jeg i mikseren ilag med havsalt,like deler salt og urter,eller jeg hadde mest urter jeg da :=)
grøten som blir når en kverner det heller jeg i brødpanna og tørker i ovnen med døra litt på gløtt,ca 60 grader på varmluft .Etter noen timer er det tørt og kan få en ny runde i kverna,så har en verdens beste urtesalt,denne er spaisy,ville ha det så slipper en å kjøpe buljong og en hvet hva en spiser :=)
Jeg tok i hus mer av luftløken,greit å bevare litt av det til vinteren,for vanlig løk skal ikke jeg spise ,og når frosten kommer blir det ødelagt der ute
skjærer det i biter
og lager små poser,dette bruker jeg i supper ,i smelta smør på fisken eller i eggomeletten ,smaker godt :=) er mye mye mer der borte i grønnsakshagen,men tenker detter får holde,så kan jeg hente frisk ute til frosten tar det :=)
For dere som følger meg så skrev jeg om bærkrydder,jeg plukket litt mer rognebær her omdagen og tørka det,i går fikk dei tørka rognebæra kjørt seg på kverna også
så har jeg det klart om jeg finner mer tyttebær og kreklinger,einebær finner jeg ,der er i marka rundt garden vår :=) for att jeg vil lage mer bærkrydder er helt sikkert :=)
I går kom brev fra sykehuset,jeg trodde opperasjonen ble 21 nov,men det er bare en informasjonsdag,der alle forberedelser blir gjort,samtale med lege,sykepleier og fysioterapaut,halleluja jeg må reise hjemmefra i 5 tiden om morgenen ,opperasjon blir en uke etterpå 28 nov ,ja ja ,alle forberedelser til jul lyt være ferdige til da :=)
I dag er det tett tåke ute og jeg skal på trening,når jeg kommer hjem håper jeg sola har jaget vekk tåken ,så kanskje jeg går en liten tur i skogen :=) ha en fin dag da
Det dufta sommer og krydder og grønnsaker helt til Fredrikstad. Ja, da bør du ha det klart til jul før operasjonen. Så du/dere kan få en fin jul i år. Jula hos dere i fjor ble jo alt annet enn grei. Med din pappa som var syk og døende! Klem og fin dag til deg.
Ojj,, her syltes og saftes og fryses av markens grøde 😀 Flinke du,, artig å se 🙂
Du gode min for fin produksjon. Så mye godt. Jeg skal gå kuttet opp litt gressløk en av dagene og ta opp mine tre ris med poteter, så er det gjort! Men jeg har da fått i hus både tyttebær, bjørnebær, nyper, sopp og plommer, så det er en del klart her også. Ha en fin dag 🙂
Det der spicy urtesaltet så skikkelig bra ut. Skulle gjerne også hatt noe sånt. Men jeg har litt urter som jeg tenkte jeg skulle plukke inn nå og tørke, sånn at jeg har utover vinteren. Må se å få gjort det nå 🙂 Blir jo inspirert når jeg leser her hos deg 🙂
Stress med den der operasjonen da, hvor du må frem og tilbake og like langt omtrent. Men godt når det er gjort. Det blir nok en fin jul likevel 🙂
Ha en fin dag ♥
Her var det mye godt..og en duft av sommer nå på høsten forlenger jo sommeren litt 🙂 Delikate og innbydende bilder også… <3
Så mye deilig du har laget 🙂 Og syltetøyene ville jeg GJERNE smakt på altså 🙂 BEGGE to <3
Hmm – her var det mye godsaker! Og er så enig – ingenting lukter så godt som bringebærsyltetøy…. nykokt…. må har ei brødskive med syltetøy da, vaffal…. 🙂
Så mye godt du har lagd, og flotte strikkeplagg. Nå har jeg endelig vært inne hos deg og lest meg opp litt. Mye koselige innlegg og bilder!
Som deg så får jeg ikke lest eller kommentert så mye, og bloggen din finner jeg ikke igjen på Facebook så ofte heller. Men nå er jeg oppdatert! 😉🙂 Nyt dagene og pass på foten! Klem 🙂❤
Du er veldig kreativ i alt. Det er en inspirasjon.
Lykke til.med operasjon.
Jeg syntes nesten det dufter sommer helt hit jeg 🥰 Du lager så mye spennende ting som jeg ikke har hørt om, hvor finner du ideene til alt dette?
googler mye om råvarene