god kvelden ,nå var det godt å lande ,sette seg ned for i dag har jeg gått mye og stått mye .
Dagen startet med å partere slakt
utbeining av ribbe
dette er godt kjøtt å lage kjøttdeig av :=) litt av nakken ligger også her ,den koker jeg til kjøttet ramler av,ble en god kjøttsuppe til middag i dag av det :=)
Da jeg var ferdig å partere var jeg så varm att jeg valgte å gå en tur ,pakke kjøtt kunne jeg gjøre senere
en tur rundt garden ,det har vært 15+ i hele dag ,og slike uvanlig milde høstdager i november må jo nytes
sola er ikke i bygda lengre,men den var å se ute på fjorden i løpet av dagen da :=)
da jeg kom hjem ringer ei venninne ,hun vil ta en tur ,men siden min mann er hjemme og ikke helt i form valgte vi å gå en tur sammen ,da hun kom hadde hun tatt med ei venninne til,vi gikk en lang fin tur og da vi kom tilbake serverte jeg kaffe ,pepperkaker og nystekte flattbrød med smør og syltaflesk ,det var en koselig stund :=)
da dei reiste var det middag og så var tiden inne for å pakke kjøtt
det ble kjøttdeig
div grytekjøtt og ytrefile
og stek,jeg hadde vasket og ryddet vekk kjøttkverna da jeg oppdaget att jeg hadde glemt å kverne opp svongen ,svongen er det tynne kjøttet under magen som en lager fårerull av til jul ,og jeg tenkte att hvorfor ikke lage en rull av hjort da,dette var en kalv så den var liten og nett ,jeg bestemte meg for å prøve
i en rull kan en fylle på med småkjøtt,jeg spanderte hele indrefileen ,det må no bli en supegod rullepølse av det
rullen er iallefall ferdig sydd og ligger nå i kjøleskapet med salt over det hele ,hvor lenge det skal ligge slik aner jeg ikke og til krydder har jeg fylt den med salt,pepper,allehånde og bittelitt sukker + gelantinplatervar det jeg hadde ,
jeg får lese litt på google ,rullen skal iallefall trekke i nesten kokende vann noen timer etter att den har ligget i salt og så skal den i press siste natten før vi kan smake :=) spennende for som sagt ,dette har jeg aldrig smakt før.
Nå er jeg sliten i beina så her tenker eg att eg blir sittande resten av kvelden
Så mye god mat og rull er godt. Vi lagde det ofte etter slakt av ungdyr da jeg var liten. Nydelig pålegg, så du kan glede deg. Men for en jobb du har hatt. Jeg fikk et helt rådyr forrige uke, men der hadde de gjort all rense og kverningen før jeg fikk det vakumpakket. Så god mat å ha til vinteren. Ha en fin kveld 🙂
ja det er mye god mat ,nå er rullen kokt og ligger i press,spennende
Så masse god mat! Helt perfekt! Spennende med rullen! Du får til alt, du!
vi får se ,rullen er nå kokt og ligger i press,så i morgen hvet jeg resultatet
Flink husmor 😜👍🏾
tusen takk
Ojoj! Så mye god mat du har tilberedt.🤩
Det er mye jobb å ta vare på slakt.
Håper du har hatt en roligere dag i dag.🤗
tusen takk ,vel dagen i går ble ikke helt som tenkt men jeg skal skrive litt om det
Her ligger det mye god mat for dager fremover! Du og dere er flinke 🙂
Godt å lande! klem
takk gode du
Her var det mye godt som blir til mange middager utover 🥰 Så gode temperaturer dere har, og jeg kjenner jeg er litt misunnelig for her har vi vært tett på blå temperatur et par dager. I tillegg kom det litt snø i natt. God bedring til mannen, og så håper jeg du får en fin torsdag, klem 🤗
tusen takk ,5+ her i kveld men fortsatt er det nydelig og klart ute ,og det skal være tørt og uten nedbør ut hele neste uke også
Veldig bra med mange fine middager i fryseren…
Du er skikkelig flink på kjøkkenet og med det meste!
tusen takk ,ja gode middager her