gressløk

Da vi kom hjem fra sommerferien hadde alt vokset seg aldeles ut på viddene i grønnsakshagen,men nå har jeg fått kontroll der borte.Søndag klipte jeg ned all gressløk og min er stor :=) renset bort alt det stygge og satt igjen med en fin haug med gressløk

når en klipper helt ned gressløken så vokser det opp ny frisk gressløk,så en behøver ikke være redd for å bruke saksa :=)

men hva skal mann så gjøre med alt dette ?

en kan såklart kutte opp i biter og fryse ned ferskt,men nå er det rimelig full i min fryseboks,så jeg liker å finne løsninger som kan sette i matbuda :=)da er tørking tingen

nå kan en tenke att dette er mye ,men neida ,ferdigtørket så krymper dette inn til det halve,et par syltetøyglass er nok til å fylle dette :=) men det er mer en kan gjøre,så jeg tok en god bunke gressløk grovkuttet det og fylte foodprosessoren min

jeg drysser over litt salt,ikke mye men litt :=) så heller jeg på rapsolje eller en annen nøytral olje ,så kjører jeg dette til en fin purre,blir den tykk så ha på mer olje :=)

så er det bare å sette glasset i kjøleskap eller kjølerom,dette holder seg i over et år .

Jeg fikk jo diagnosen IBS og skal leve på lavfoodmap diett,det innebærer 0 løk,men gressløk går greit også den mørke grønne delen på vårløk og purreløk ,og løk er som kjent noe som setter mye og god smak på dei fleste retter,så nå har jeg min løk for denne vinteren i hus :=) en ting denne gressløkpestoen er fin til er å plande den i smørret,så får en en deilig urtesmør som passer perfekt til det meste :=) og den tørka gressløken kan en ha i alle supper og gryter i sausen eller eggerøra ,har du ikke gressløk,ja da ville jeg skaffet en og plantet den i blomsterbeddet :=)

11 kommentarer
  1. Ja du har mye å ta av i hagen din av goder 🙂 Og så bra at du kan spise gressløk. Å ha irritabel tarm er ikke morsomt, men det kan man regulere som du gjør – med å unngå diverse 🙂 Dog trasig uansett.

   Ønsker deg en fin dag, Conni!

  2. Tusen takk for tips, ser rett og slett digg ut. Jeg har gressløk jeg. Men ikke så mye – må få flyttet den til en annen potte tror jeg. Står ute, men gror ikke så bra som i fjor. Men har klippet en en gang.

  3. Du har litt mer gressløk enn jeg har på min lille tue, men det holder meg igjennom vinteren. Jeg gjør ikke så mye med den annet enn å kutte den opp å legge den på glass, og så inn i fryseren. Skal høste tuen min i morgen tenker jeg, for nå har den vokst seg veldig stor igjen.

   Aldri tenkt på å gjør som du, kjøre den i kjøkkenmaskinen 😉

  4. ja min vokser i bakken med masse gjødsel :=) men en krukke på verandaen er mer enn nok om en husker å vanne og gjødsle der :=) å lage pesto lærte jeg av ei som jobber ved et museum utenfor Førde,på museet som består av et gammelt gårstun har dei også en urtehage,,vi fikk smaksprøver og beskrivelse i hvordan vi skulle bruke gressløken :=)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg