gressløk

Da vi kom hjem fra sommerferien hadde alt vokset seg aldeles ut på viddene i grønnsakshagen,men nå har jeg fått kontroll der borte.Søndag klipte jeg ned all gressløk og min er stor :=) renset bort alt det stygge og satt igjen med en fin haug med gressløk

når en klipper helt ned gressløken så vokser det opp ny frisk gressløk,så en behøver ikke være redd for å bruke saksa :=)

men hva skal mann så gjøre med alt dette ?

en kan såklart kutte opp i biter og fryse ned ferskt,men nå er det rimelig full i min fryseboks,så jeg liker å finne løsninger som kan sette i matbuda :=)da er tørking tingen

nå kan en tenke att dette er mye ,men neida ,ferdigtørket så krymper dette inn til det halve,et par syltetøyglass er nok til å fylle dette :=) men det er mer en kan gjøre,så jeg tok en god bunke gressløk grovkuttet det og fylte foodprosessoren min

jeg drysser over litt salt,ikke mye men litt :=) så heller jeg på rapsolje eller en annen nøytral olje ,så kjører jeg dette til en fin purre,blir den tykk så ha på mer olje :=)

så er det bare å sette glasset i kjøleskap eller kjølerom,dette holder seg i over et år .

Jeg fikk jo diagnosen IBS og skal leve på lavfoodmap diett,det innebærer 0 løk,men gressløk går greit også den mørke grønne delen på vårløk og purreløk ,og løk er som kjent noe som setter mye og god smak på dei fleste retter,så nå har jeg min løk for denne vinteren i hus :=) en ting denne gressløkpestoen er fin til er å plande den i smørret,så får en en deilig urtesmør som passer perfekt til det meste :=) og den tørka gressløken kan en ha i alle supper og gryter i sausen eller eggerøra ,har du ikke gressløk,ja da ville jeg skaffet en og plantet den i blomsterbeddet :=)

11 kommentarer

Siste innlegg