Dere som følger meg hvet att min pappa sovnet stille inn 1 juledag,det har vært en lang ventetid ,men tirsdag blir det bisettelse.I den forbindelse har jeg hatt besøk noen dager,nå forflyttet dei seg nærmere Måløy og blir der til det hele er over,en av besøket mitt var denne kjekke karen som jeg er så heldige å være tante til :=)
han er kokk og jobber som sjef på hele 3 resturanter i Trondheim,han kjørte hit i natt og i nattens mørke over fjellet kom en hare hoppende ,og måtte bøte med livet.Som kokk tok han med haren og vi trodde det skulle bli harepus til middag,kokken begynte flåingen
det var nytt for ham men han fikk det til :=)
en hare er ikke mye mat kunne vi konstantere når den tykke pelsen var av og innvollane ute,så begynte googlinga på tilbereding,det var da kokken berettet att det ikke ble middag i dag,kjøttet måtte mørne minst to dager,ja ja jeg fikk litt og han tok resten så får jeg lage en liten smak senere i uken ,og han når han er hjemme,så deler vi erfaringer etterpå :=)
Det ble litt avfall,hode og labber,ribbein og rygg,dette bar jeg ut på marka utforbi ,jeg håpet på besøk av ørnen,men den rakk aldrig å dukke opp,for her ble det raskt liv
gråmåker og svartbak
her er det om ¨å gjøre å braute seg frem
noen ville ikke dele
og prøvde å dekke over maten med vingane sine
det var liv og spetakkel
dei største ville ha
men det ville jammen dei mindre også
det er mitt ,bare se så stor jeg er
og så var festen over og alle bitane var vel fortært,hegrene,kråkene og sjora fikk ikke smake,dei satt på sidelinjen og såg på,sånn er det dei tøffaste vinner :=)
Det kan no tenkast att noen bein ligger igjen ,så hvem hvet kanskje mikkel rev lusker forbi i nattens mørke :=)
Blir spennende å smake kjøttet,må bare bruke tid på å jobbe meg frem til en god måte å tilberede det på :=)
Det ble mat til mange for lille harepus.. Kokker ser mat i alt da.. Blir spennende å høre hvordan det smaker.
det ble mat for mange ja,men for meg blir det ikke før onsdag iallefall
Hm..tenk at det må mørne så lenge 🙂 Spent på å høre når du skal spise den 🙂
ja alle dyr må mørne,noe som heter 40 grader døgn,dvs er det 10 + ute må det henge og mørne i 4 dager :=) skal nok dele når jeg har fått laget og smakt det :=)
Blir fint å ha bisettelse og å komme videre etterpå tenker jeg 🙂 Så flott å ha en ekte kokk i huset da..selv om denne retten ikke lot seg lage så raskt.. 🙂 Husker at vi spiste hare et par ganger da jeg var barn..men ikke smakt på årevis.. Var nok et luksusmåltid for fuglene… Klem til deg <3
ja det er lenge å vente over 14 dager før en får bisettelse,så jeg ser frem til den dagen er over.
Ja denne kokken er flinke :=) og haren skal jeg nok smake om noen dager,men om det blir like godt som kokkens,det gjennstår å se da hi hi
Hare ja. Det må da bli spennende å prøve. Når dere skal prøve det 🙂 Det så virkelig ut som det var noen som koste seg i hagen der ja. Kjempe fine bilder <3
ja tenk jeg skal prøve meg på hare,blir ikke store måltidet for hare er ikke så mye mer enn en kylling ,men med godt tilbehør gåper jeg det vil smake :=) og jeg skal dele med dere når jeg har laget det
Ja, det ble en trist juletid for dere, det er sikkert og visst. Og det er godt når det hele er overstått.
Og å bli overrasket med hare og den prosessen der, det var ordentlig spennende. Gleder meg til å se hva du kommer til å tilberede 🙂
Sånn egentlig, så kunne den jo mette mange den haren der, i bunn og grunn 🙂
♥
ja denne julen ble ikke av den kosligste nei,men det kommer nye etter denne :=) haren mettet mange i dag og skal mette flere etterhvert,er i tenkeboksen,men noe godt skal jeg prøve å få til :=)
Kondolerar med din far <3
Jeg har spist og laget haremiddag noen ganger. Og det er nydelig mat og stek den og tilsett fløtemelk så får du er nydelig saus til. Lar det stå i kjelen og trekke en stund føre du tilsetter melblandingen. Skjønner det har vært en trist jul for dere nå ,og jeg har tenkt på deg. Får håpe dagene blir bedre når bisettelsen er over. Jeg er heldig som har mine foreldre fortsatt og er friske og raske,men en vet aldri hva morgendagen bringer med seg. Så ønsker deg en god dag videre og det som skjer i morgen Connie. Klem fra Marianne.
Det er i morgen bisettelsen, må si jeg tenker på deg og hva du går igjennom.
En hare som var i fare, men kokken så råd og gikk til dåd. Håper det blir smakfull rett både til deg og den kjekke tantegutten :))). Klem <3
Kokker og jegere ser mat i alt. Jeg var gift med en jeger tidligere. Han jakta på alt. Inkludert andre damer … jaja. Det jeg ville frem til var at jeg har spist både hare og masse annet rart i årenes løp. Det meste var godt, om en bare tilbereder det riktig.
Tenker det skal bli litt bedre etter bisettelsen. Selv om det aldri blir som før igjen … <3
Spennende mat da! Og måker er jo hole….. kule bilder <3
spennende ja :=) måkene ble tatt gjennom stuevinduet ,så klarheten er deretter
Kjære deg. <3 Jeg leita egentlig etter en plass å sende deg ei privat melding, men fant det ikke. Ville bare si jeg tenker på deg i dag. Det er nok noe av det tristeste en må gjennom dette her, følge noen en er glad i til grava. Men tenker skuldrene senker seg litt etter at denne dagen er over. Det gjorde iallefall det for meg. Så var vi så langt liksom. Ikke det at det ble så mye bedre med det første, men det hjalp litt. Klem fra meg.
kondolerer <3
takk for det