hjemmelagde pølser

I år ville jeg prøve meg på hjemmelagde hjortepølser,jeg har googlet og googlet og til slutt funnet en oppskrift hvor jeg hadde ingrediensane :=) iallefall nesten,manglet ingefær så da bare droppet jeg det,resten hadde jeg .

Hjort er magert kjøtt,så det trengs fett og i oppskriften stod det tynnribbe,jeg hadde en hel familieribbe jeg,den ble tinet opp og kjørt til kjøttdeig,så blandet jeg med hjortekjøttdeig,ja for vi fikk et slagt tidligere i uken :=)

Jeg har ikke fått skaffet meg pølsehorn til kjøttkverna mi,men vi har en håndsveiv maskin og når mannen alikavel var her så sveiva han :=)

bare en gang tidligere har vi prøvd oss som pølsemakere,det gikk ikke så bra ,feil krydder og skinnet sprakk eller ble full av luftlommer,i dag sprakk ingen og dei er nesten fri for luftlommer,bittelitt på et par stk

det blir alltid litt deig igjen i kverna og det lager jeg små kjøttboller av og smaken var slettes ikke så verst :=) men det sies att pølsene må henge 2-3 dager og tørke eller speke seg litt før en fryser dei,da får smaken modne også

så nå henger det 4 kilo grove kjøttpølser og gogjør seg på spisskammerset vårt.

Hels frie for gluten,melk og løk :=)

 

10 kommentarer

Siste innlegg