hjemmelaget buljong

Det er enkelt å lage sin egen buljong,iallefall om en har en stor rot med løpstikke i hagen

løpstikken blir kjempehøg ,høgre enn meg og med kraftige blomsterstilger som blir ennå høgre tar den plass i grønnsakshagen,men så er det slik med denne som med mye annet,høster en vokser det ut nye blader,og dei nye bladene er bedre enn dei gamle .

Løpstikken har en kraftig smak av selleri-sellerirot og ble tidligere brukt i fabrikklaget buljong.

Jeg plukket halve planten min i dag ,dei største bladene ,ville ikke att dei skulle bli større

Jeg fjerner den grove stilken,og har bladene i foodprosesor,i tillegg tok jeg spinat og luftløk kjørte det til en grøt ilag med salt,hvor mye salt er en smaksak ,jeg helte bare i litt :=)

så bredde jeg det utover ett bakebrett og sette det i ovnen på varmluft med en liten åpning i døra ,100 grader

rører og vender inn i mellom og etter et par timer var masse tørr

har det i små glass,fine å bruke slike som har vært tomatpure i :=)

og dette er nydelig buljong helt fri for tilsettingstoffer som ikke er nødvendig for sensible mager :=)

6 kommentarer

Siste innlegg