Hylleblomst

tida er der nå ,hylleblomsten står i full flor og det dufter så godt ute

er du heldige som meg å ha et svarthyllebærtre eller hvet du om et så plukke en stor fin bukett,men du må ha iallefall 30 blomsterklaser :=)

det er nå dei er supergode å lage hylleblomstsaft av

jeg plukka 70 blomsterklaser ,vaska og skar i skiver 6 sitroner delte 2 sitroner i to og pressaut saften ,alt havnet i en stor gryte hvor jeg helte over en sukkerlake laget av ca 2.5 liter vann og 2 kiloo sukker ,så er det bare å sette gryte i et kjølig rom ,eller lage halv porsjon og sett det i kjøleskapet ca 5 døgn

i dag silte jeg blandingen og fylte opp på reinvaska plastflasker som jeg legger i fryseboksen

sitronskallet må du beholde ,ta det som det er i et glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet ,det smaker godt til fisk og grillmat eller gjør som meg og tørk det ,og har du ikke en slik tørker så bruk bakerovnen ,50 grader med ovnsdøra litt på gløttnår det er tørt dupper jeg dem i smeltet kokosjokolade ,mmm deilig og sunn snop

i år tørker jeg blomsten også ,den er jo god den også og full av smak den kan dypper i sjokolade ,dyppes i pannekakerøra ,blandes i sukker eller det jeg har tenkt å gjøre ,oppbevare det tørt i et glass og bruke som smak i kake eller kjeks

og medan gosakene tørker er det lov å nyte et glass med årets hyllebloomstsaft

om du vil ha en sprudlande variant er det bare å bruke farris med bobler i stedenfor vatn

14 kommentarer

Siste innlegg