er du en lykkelig eier av et hylletre ,eller har du mulighet å plukke noen blomsterklaser hos andre eller et som vokser fritt ,ja da anbefaler jeg att du gjør det nå når den blomstrer ,
Jeg er en lykkelig eier av et i hagen ,vi har et i et av beita også ,men veldig ok å ha en i hagen
det er første år mitt er så full av blomster
vakker er den der den ruver framfor urtehagen min :=)
jeg plukket ca 35-40 blomsterklaser for en uke siden ,jeg kokte opp 1,5kg sukker og hadde i 3 sitroner skåret i skiver ,så hadde jeg blomstene i laken og sette hele gryten på buda ,i går silte jeg fra saften og hadde på flasker ,har ikke bilde av det,men dei havnet i fryseren bortsett fra en som er i kjøleskapet ,dette er sommerens beste saft og har du litt cider eller farris med kulsyre i er det ingenting som slår det :=)
så er det slik att jeg alltid har kastet sitronene og blomstene når saften har rendt av seg ,men ikke i år ,det lærte jeg av å se på mandelmannsgård på tv
blomstene hadde jeg på glass med sukker mellom lagene ,det var nok mye veske igjen i blomstene for dei har saftet seg igjen :=) ,ja ja dette kunne vi ha i kake ,hele blomsten er både spiselig og god ,og sukkerlaken jeg har fått kan brukes til søtning der det måtte trengs :=)
Så var det sitronen ,på mandelmannsgår hadde hun sitronen på glass og brukte det til kjøtt og fisk ,selve fruktkjøttet ligger i saften ,men skallet er nydelig nå når den er syltet i sukkerlake,jeg ville teste det til noe annet
jeg tørket det i sopp og urtetørkeren ,og det ble bare så ufattelig godt ,men litt slik att dei ville klistre seg litt sammen ,hmm hva gjør en da ? kunne rullet dem i sukker ,men dei er fulle g´nok av sukker ,så jeg tok rett og slett og smeltet mørk sjokolade og vente dem i det
la det på bakepapir på et brett og sette det i kjøleskapet
det vart farlig godt ,skulle nesten vært påbudt med hengelås på glasset :=) så har dere hylleblomst tilgjengelig og lager saft ,så ikke kast blomst og sitron når saften er klar ,lag deilig og sunn godis av restene .
ellers har jeg vært nede ved sjøen ,nå er det skyet ute ,men varmt og godt ,før skyene kom var det for varmt her ved huset
og jeg bada ,og ser dere godt etter så var det en kald fornøyelse for denne pingla her :=) men når en først var våt ble det deilig etterhvert :=)
fortsatt rydder jeg tang ,nå har jeg samlet alt som er avskjært så langt opp att sjøen ikke får dratt det med ut igjen ,vi skal samle det i stamper og bruke det som gjødsel ,sønnen vår ville også ha og det skal han få :=) dette er veldig fin gjødsel og det heller koster ingenting
Tenkte jeg ville prøve fiskelykken ,men det var ikke dagen for det ,nisene var der og da biter ikke fisken
sjekk her da ,vi hadde sykt masse maneter for en tid tilbake siden ,men nå er det meste borte ,det var etegilde nedfor kaia ,ja småfisken spiser rett og slett brennmaneten og det har jeg aldrig sett før :=) så da hvet vi det og nå er det svært masse slike småfisk i fjorden ,kanskje det er dei som har spist opp manetane :=)
Var som å komme til en godis-butikk dette innlegget her! Så mye deilig man kan lage av restene da. Herlig.
Bad ble det også! Det så jeg her om dagen også. Masse fisk som spiste maneter. Rart å se.
ja dette var skikkelig godis :=) kjøpte noe slikt til jul ,men da var det brukt appelsinskal med trekk av sjokolade :=) og det var dyrt ,nå kan jeg kose meg med mine av sitronskal :=) og jepp ,har bada 2 ganger nå og det er bra for å være meg :=)
ja jeg ble overasket når jeg såg småfisken spise maneten ,men det er ok det ,kan spise alle for min del :=)
He-he, deilig og sunn godis du 😀 Men det så farlig godt ut i alle fall. Jeg hadde ikke rukket å få på noe hengelås 😛 Det hadde gått RETT NED!! 😀
tror ikke glasset står i mange dager her heller ,har spist veldig mage i dag :=)
Har planta meg et hylltre, men tror det vokser feil vei… Det er ett av mine store ønsker å ha. Akkurat for å lage slik sagt du beskriver. Men så smart å bruke alt, men skjønner det kunne bli farlig godt med sitron, sukker og sjokolade.
håper treet ditt bærer godt da selv om det vokser feil vei ,sitronen kan du ha i et glass når saften er silt uten å tørke den og dyppe i sjokolade ,bruk det som det er til både kjøtt og fisk ,det også var utrolig godt
oi her lærte jeg noe hehe.
veldig god saft og like godt med restane etterpå også :=)