Lørdag og det er nydelig vær ute ,sola skinte så fint i fjelltoppane ,i skrivende stund er det -0,2 grader ute og jeg er fint ferdige .
Jeg skulle gå tur hver dag ,men i dag har jeg ikke rukket å gå tur ,jeg har ikke sittet på baken heller jeg har stått på kjøkkenet hele dagen :=)
Hvorfor ?
jeg har vært slakter ,eller jeg har ikke slaktet ,men jeg fikk et slagt servert til frokost og det tok meg hele dagen å partere og stelle alt dette kjøttet.Her har jeg beinet ut ribben ,krydra med salt og pepper og rullet hele stykket ,surret bommulstråd rundt og dette blir en saftig og veldig god rullestek :=) tok ikke bilde av den
stykningsdeler blir vacumpakket og notert på hva som er i pakken
vacumpakkeren har jeg virkelig hatt glede av ,det var en julegave vi fikk for mange år siden :=)
når ribben var ferdig hentet jeg bogen ,og den var tung ,bare såvidt jeg kunne bære den inn fra bilen
mye av bogen havnet under en dyne av grovsalt for jeg tenkte det kunne være greit å lage litt saltkjøtt selv til supper og tilbehør til potetball ,det som ikke passet til noe spesielt ble til kjøttdeig
til slutt skulle låret inn ,men da måtte jeg finne mannen for den hadde jeg ikke muligheter for å bære selv ,den var styggtunge :=)
lurer på om det er en ungbukk vi fikk servert i dag ,mye fett var det på den iallefall ,så jeg kommer til å bli bestevenn med kjøttmeisen ,jeg henger nemlig fettet ut til fuglene ,og nå har jeg to fulle brødposer i fryseren og noekom ut i epletreet i dag ,i morgen vil jeg henge ut litt i plommetreet ,så fyller jeg på når det er tomt ute
det var mye mat , og det tok sin tid ,da jeg var ferdig og hadde vasket og ryddet etter meg var det svarte natten ute ,så dermed ble det ingen spasertur i dag ,jeg får ta det i morgen :=)
Det var litt av en operasjon. Du er virkelig dyktig med mat og flink til vite hva du kan bruke alt til. For meg så er det bare kjøtt…hehe…Skjønner at du ikke rakk tur i dag. Dette var en mektig jobb! Du får slappe av nå da og kose deg litt! God kveld og God natt etterhvert…
tusen takk ,ja dette er en stor jobb når en ikke er utlært til å partere,så skal kjøttdeig males på kvern,maten skal vacumpakkes ,og det blir mye rot :=) i år har vi fått 3 hele hjort så vi har gitt vekk mye mat til familie i år :_=)
Oi som du har stått på! At du klarer å skjære opp riktig et så stort dyr. Du har jammen hatt en travel dag. Blir nok fin jul hos dere😊
tusen takk ,om jeg skjærer riktig aner jeg ikke ,men det blir iallefall passe stykker til oss da :=) og ja julen blir nok fin ,og det håper jeg den blir for deg også selv om du egentlig ikke feirer jul slik som vi :=)
Mye jobb med sånt, men så godt med mat liggende i frysa. Vi fikk et lite villsvin i fjor, men vanligvis får jeg det ferdig oppdelt nå, for jegerene har blitt flinke til å gjøre det klart, før det kommer til oss. Det er en fin følelse når alt er klart. Bare å glede seg til gode middager!
mye jobb ja ,særlig når dyret er stort ,men nå ligger det i frysa i passe str :=)