Det er makrelltid og den biter på kroken ,hadde håpet på sei ,men er det makrell så er det makrell og jeg liker jo det :=) søndag fikk mannen en makrell jeg mente det var nok ,tok den hjem og strødde litt finsalt på ,men mandag fikk en nabo også en makrell og lurte på oom jeg ville ha den ,og jeg takket ja ,tok den i hus og strødde litt finsalt på :=)
jeg hadde planer om å varmrøyke ,har gjort det to ganger tidligere ,første gang var mislykket andre gang vellykket ,så jeg tok begge fiskene i passe tid før middag skylte dem og tørket før jeg gikk i gang med røykeboksen ,hadde startvansker så måtte ringe sønn som hadde gitt meg en røykeboks i gave ,da ble det svong i boksen og 12 minutter senere hadde jeg to fint røyke makreller som var passe kokt i tillegg av varmen ,ja varmen skal ligge på 85-90 grader før fisken legges i boksen
jeg røyker den rund med skinnet på ,da blir den best første gang filiterte jeg og tok av skinnet men da ble røyksmaken altfor stram
middagen var god ,passe røyksmak som gav det lille ekstra .
Så er det no sånn att mannen helst ikke vil ha makrell så han fikk annet ,men da ble to hele makrell i meste laget for meg ,hva lager en da av resten ?
jo jeg lagde nå nettopp makrell i paprikasaus ,ikke tomatsaus .
Det har seg slik att jeg var borti en oppskrift der en skulle svi 6 paprika i bakerovnen ,så skulle det avkjølast og flåss,i tillegg skulle en svi 3-5 kløfter med kvitløk ,renske dei og mose det ilag med paprikaene ,ha i salt og pepper ,litt olivenolje og jeg mener det var litt sitronsaft også ,jeg hadde da 3 bokser i fryseboksen ,tok opp en i dag og tinte og blandet med resten av makrellen og helt seriøst ,det var skikkelig godt ,så dette blir deilig pålegg til knekkebrødet mitt :=)
og den som itte kan nytta en makrell så er ikke verdt en makrell å få hi hi ,neida bare tulla ,men det er mye godt en kan bruke makrellen til det er helt sant
Ser deilig ut alt sammen. Jeg er veldig glad i makrell og har dem det på restaurant så velger jeg det, hvis jeg er på tur.
Eldste sønn pleier å fiske makrell, men har ikke vært ute i år enda..
..
Makrell på brødskiva og det pålegget der så veldig godt ut. Makrell er nydelig fisk.
makrell er godt ja ,selv har jeg aldri sett det på resturant ,men vi fisker litt hver sommer ,denne tomatten i paprikasaus var smakfull ,liker slikt på maten ja
Har ikke spist særlig med makrell, da det aldri har vært vanlig på bordet i heimen…verken i oppveksten eller når jeg stifta eget bo. Men det hørtes veldig spennende ut alt du laga
du får kjøpe en boks makrell i tomatsaus og prøve på knekkebrødet ditt ,greit pålegg i forskjellige størrelser på boksane ,og så lenge det ikke er åpnet boks trenger det ikke stå i kjøleskap :=)
Så flott mat og fint at du fikk brukt alt.


Eget røykeri må være kjekt å ha.
Ha en fin sommerkveld!
tusen takk ,maten var god og jeg kaster aldrig mat :=) røykboksen er en sånn liten en kan ha en en pose og ta med på tur om en vil :=)
Ser jo helt nydelig ut! Er ikke vokst opp med makrell som fiskemiddag, men liker det godt! Klem <3
det får en litt pikant smak når det blir røykt ,denne ble god
Dette hørtes veldig godt ut da :).
det var det også :=) mye smak
Makrell er godt, og vi spiste den stekt åå mandag.
Hyttenaboen var ute og fisket, og vi fikk både makrell og sei.
Så det ble fersk sei tirsdag, og rester av den sammen med stekte poteter, løk og speilegg og bønner i dag. Veldig godt det også.
mmm håper vi også får sei snart ,savner det
Ja jeg er ikke glad i den fisken… har spist nok av den gjennom oppveksten…. gutta boys har fisket den siden de var små, tatt med hjem og jeg har tilberedet den stekt eller kokt alt ettersom… men jeg spiser den ikke… det er noe md det

Men nå er det vel fullt opp av makrell i havet
ja jeg husker jeg tilbød deg makrelkaker og du takket pent nei :=) jeg hadde en lang periode over flere år der jeg ikke spiste makrell ,hadde jobbet på fikefabrikk i lang til og orket etter det ikke tanken på makrell,men jeg prøvde meg etter noen år og jeg liker det veldig godt :=)