Endelig fikk vi en varm vårdag,med skjer og panneband gikk jeg ut,men det varte ikke lenge før jeg måtte kaste skjerfet :=) målet med turen var først og fremst å plukke marikåpe,planen var å lage en marikåpepai :=)
Da jeg kom ut kom jeg på att jeg hadde plantet ramsløk i skogen i høst,sist jeg sjekka så jeg ikke tegn til liv,så gikk jeg turen igjen i dag,spendt var jeg for i hagen min er det iallefall noen som liker ramsløk
noen biter av bladene etterhvert som dei dukker opp,må til å lage en hindring over dem,ramsløk formerer seg,når den først begynner å formere seg kan det bli mye av den,derfor vil jeg helst flytte disse som er i hagen,da jeg fikk noen løker i fjor plantet jeg dem i skogen,i utmarksbeite vårt,vil dei trives der :=) så jeg gikk dit i dag
o lykke der kommer dei og det beste av alt,der finnes ikke spor etter hjorten,ja for jeg rekner med att det er den som spiser ramsløken i hagen min :=) så får vi se ,går det bra der oppe blir det å flytte flere løker opp neste å .
grei avstand fra huset dette vel :=) på vei ned igjen plukket jeg marikåper og når jeg først var i gang fikk litt syreblader,skvalderkål og løvetannblader også bli med hjem
vasket og klare for en rask forvelling
resten skal i en salat ,viste dere foresten att marikåpe gir mer antioksidanter enn blåbær ? dei gjør det så det er bare å prøve dem,i en salat,stuing,pai,suppe,omelett,ja egentlig passer den til det meste
Jeg juksa og kjøpte en pakke med glutenfri paideig,bare å tilsette egg ,smør og vann
helt greit og i den pakken var det mel til 2 pai
en lager altså en pai ,trykker den ut i formen og steker den i ca 10 min
så tar en den ut av ovnen og har i fyllet
4 egg,2 dl creme fraiche,litt salt og pepper røres sammen,surr en finhakket løk i litt smør,jeg brukte luftløk siden jeg ikke skal spise vanlig gul løk,ha marikåpen i løken ,den har fått seg et par sekunder i kokende vann først ca 2 never fersk marikåpe,jeg tar bare en haug jeg :=)
og litt fersk oregano,men siden foten verker gammelerik nå tok jeg tørket oregano
Bland det grønne med eggestanden og hell over paien
dryss over ost ,jeg hadde litt revet ost fra jul i fryseboksen
fargerike og gode,men fikk ikke spist alt til jul så jeg puttet resten i fryseboksen
Dette drysset jeg på paien i tillegg til litt parmesanost
Inn igjen i ovnen som holder 225 grader i ca 30-40 min til fyllet har stivnet
mmmm nå står den og setter seg litt før jeg smaker og ved siden av passer det godt med en god salat
Ellers fikk jeg en sosial time etter att jeg hadde vært og sanket grønne vekster,ei venninne ringte og lurte på om vi kunne gå en tur sammen,klart det vi kan jo det med litt avstand mellom oss,så møtte vi naboen min som også var ute og rusla,da ble vi 3 og fikk en passe tur ilag ,det gjør godt å prate med litt andre enn bare seg selv :=) håper dere også har en fin dag
For en fantastisk dag og for en pai! Ser helt helt lekker ut og smakte sikkert fortreffelig. Du er virkelig flink til å bruke naturen <3 Fine bilder og jaggu ble det venninner også..
takk snille deg,ja dagen var fin og paien smakte godt :=)
Den paien ser nydelig ut – du er flink og kan så mye om naturlige ingredienser…..! Kos med venninnetur da – det trengs i disse dager! God klem 🙂
tusen takk,den var skikkelig god :=) har et par gode bøker,lærer mye om en leser ,så lærte jeg også mye av ene forfatteren som jeg kjøpte bok med
Ja, du vet å utnytte det som gror. Jeg har sett etter marikåpe, men det er fortsatt litt tidlig her. Skvallerkålen kan jeg begynne å ta av til uken, for nå vokser det inne på skogen. Ha en vakker dag!
ja har lært meg å bruke naturen,det er mye godt å finne der :=)og snart finner vi det over alt