på tide å høste litt urter

Det er ikke bare å ha urtehage eller grønnsakshage,en bør bruke det en har også ,i dag høstet jeg oregano ,den jeg har har bodd i minn hage i flere år,jeg har delt av den og den vokser seg fort stor og fin igjen ,høster jeg nå kan jeg høste iallefall en gang til ,muligens to :=)

Så i dag bestemte jeg meg for å høste og lage urtesalt til pizza

oregano er plukket

skylt og plukket bort stive stilker

Men siden jeg ville lage urtesalt måtte litt annet også med i blandingen

et par små stilker av løpstikke,litt gressløk og luftløk,på løpstikken fjernet jeg stilken

i drivhuset hadde jeg kvitløk,hadde helt glemt att jeg sette noen fedd der i fjor høst,noen stilker såg temmelig tynne ut ,men stor var overaskelsen da jeg nappet dem opp og der var en fin knoll på :=)

jeg vasket og stelte den knollene får ligge på benken til senere bruk,det grønne fikk bli med i urtesaltet

Jeg tar alt og putter i foodprosesoren og tilsetter litt salt,ikke mye ,kanskje en knapp halv dl

massen brer jeg utover i en form ,dette sette jeg ut i drivhuset for tørking,normalt har jeg det i ovnen på varmluft,men siden jeg skal bortover til fysio i dag ,i tillegg bli igjen bortafor og sitte på med mannen hjem setter jeg det ikke i ovnen nå.

Når dette er helt tørt oppbevares det på glass og en har en deilig salt til pizzaen .

Ved neste innhøsting tørker jeg oregano for seg selv,greit å ha det også på glass:=)

Så om noen av mine lesere har litt urter i hagen sin så husk å høste og bruke da vel :=)

10 kommentarer

Siste innlegg