Rødskrubb

Når jeg går i fjellet på denne tid er det umulig å ikke ha med soppnett og kniv og det var jeg glad for i dag :=) det var fin rødskrubb i fjellet ,her nede i lavlandet kommer marken foort og gjør sitt inntog i skrubben ,men oppe på høgfjellet har jeg aldrig sett mark i soppen ,så jeg fikk fine rødskrubb og et par brunskrubb med hjem etter fjellturen i dag

rød og brun skrubb vokser alltid i symbiose med bjørk

Rødskrubben har en teglrød hatt medan brunskrubben har brun,stilken er skjellet som dere ser

på undersiden er det rør og ikke skiver ,ser nesten ut som en svamp :=) på dei største tar jeg bort rørlaget

da ser dei slik ut ,når en skjærer i en skrubb er den lys men den blir fort blåsvart og det er helt rett det e r sånn den skal se ut

ferdig skåret i skiver og lagt på rister i sopptørkeren ,en kan også tørke i bakerovnen ,som dere ser er noen lyse og noen mørke ,det er fordi dei lyse er nettopp skåret :=) nå skal mine tørke da kan dei oppbevarest i flere år

En skrubb skal varmebehandles 15 min før den spises,jeg liker å steke den godt ,har på salt og pepper og steker til den blir sprø,da kan den brukes nesten som stekt bacon ,og skulle du få lyst å prøve den så er det helt rett att den blir nesten svart når den steker ,så slapp helt av og stek videre før måltidet kan nytes .

13 kommentarer

Siste innlegg