Når jeg går i fjellet på denne tid er det umulig å ikke ha med soppnett og kniv og det var jeg glad for i dag :=) det var fin rødskrubb i fjellet ,her nede i lavlandet kommer marken foort og gjør sitt inntog i skrubben ,men oppe på høgfjellet har jeg aldrig sett mark i soppen ,så jeg fikk fine rødskrubb og et par brunskrubb med hjem etter fjellturen i dag
rød og brun skrubb vokser alltid i symbiose med bjørk
Rødskrubben har en teglrød hatt medan brunskrubben har brun,stilken er skjellet som dere ser
på undersiden er det rør og ikke skiver ,ser nesten ut som en svamp :=) på dei største tar jeg bort rørlaget
da ser dei slik ut ,når en skjærer i en skrubb er den lys men den blir fort blåsvart og det er helt rett det e r sånn den skal se ut
ferdig skåret i skiver og lagt på rister i sopptørkeren ,en kan også tørke i bakerovnen ,som dere ser er noen lyse og noen mørke ,det er fordi dei lyse er nettopp skåret :=) nå skal mine tørke da kan dei oppbevarest i flere år
En skrubb skal varmebehandles 15 min før den spises,jeg liker å steke den godt ,har på salt og pepper og steker til den blir sprø,da kan den brukes nesten som stekt bacon ,og skulle du få lyst å prøve den så er det helt rett att den blir nesten svart når den steker ,så slapp helt av og stek videre før måltidet kan nytes .
Du er flink med sopp 🙂 Ja og alt annet som vokser i naturen også 🙂
tusen takk ,ja liker å ta vare på noe
Takk for fint innlegg, denne soppen må være den som gror overalt her. Har ikke fått vært i skauen nå, bare gått og gått andre steder. Den soppen er det masse av her altså. Høres ut som en god matsopp! Godt å steke med salt og pepper, høres ut som et nydelig måltid.
er det mye av den håper jeg du plukker og prøver ,og du kan jo sjekke om der finnes soppkontroll i nærheten av der du bor om du vil være helt trygg :=)),men skal noe til å ta feil av denne da
skrev til deg når og hvor du finner soppkontroll i Fredrikstad ,om det ikke kom i innboksen din så titt nedoover komentarene her :=)
Sopp er noe jeg har blitt mer glad i etter hver som jeg har blitt eldre, men jeg plukker ikke selv. Skulle til å spørre deg hvordan du behandlet den, men det kom jo fram etter hvert som jeg leste. Ønsker deg en fin søndag, klem 🤗
det er spennende å gå på sopptur når en lærer noen sorter å kjenne
Jeg har mye å lære av deg altså! Prøver å lagre alt – tusen takk 🙂
hyggelig å lære bort litt da
ser att dere har soppkontroll hver søndag frem til 1 oktober mellom kl 15-til 17,du finner det i Byhallen i rådhuset
Takk – ja hadde vært moro å ta med til soppkontroll også. Men tok nye bilder i dag. Skal legge de ut på IG
Så mye fin skrubb!
Det er jo så morsomt å gå i skogen nå- kantareller og piggsopp er det svært mye av. Men nå er fryseren min omtrent full, har allerede gitt bort en del til guttene mine. Har også tørket noe. 🤗
ja det er gøy åå plukke sopp men det skal spises også ,sånn er det