Ja jeg er fortsatt på læringsnivået når det kommer til surdeigsbakst,men jeg merker att jeg får det bedre til for hver gang jeg prøver
Jeg kom til dagen da jeg skulle mate surdeigstarteren min,det må gjøres 1-2 ganger i uken,en tar litt av surdeigstarteren,og blander i mel og vann,resten av surdeigstarteren skal en kaste,det er noe jeg synes er litt vanskelig,så jeg bestemte meg for å bake litt,først prøvde jeg surdeigsknekkebrød
knekkebrøda er gode på smak,men det blir med disse,det var ikke lett å bre deigen utover brettet,det tok sykt lang til å få knekkebrøda sprø og når dei var ferdige var dei harde,må passe på tenna sine her,så jeg holder meg til frøknekkebrøda mine jeg
Så prøvde jeg julebrød,surdeigsjulebrød med spelt og det blir definitivt IKKE siste gang for dette brøde var skikkelig godt,jepp vi spiste snart et halvt julebrød til kaffen i dag :=)
jeg sette deigen i går i 2 tiden ,og den fikk stå på kjøkkenbenken til jeg stod opp i dag kl 7.30,da jobbet jeg med den etter oppskrift før jeg la en skål over brødet ,nå skulle det stå slik i 2-3 timer til etterheving ,så var tiden inne for å steke brødet
etter ca 40 min var brødet ferdig
et mykt brød full av gode smaker,mmm ikke dumt å bruke surdeigstarter på et sånnt brød
Julebrødet så veldig godt😃
Jeg har bakt 3 ganger hittil jeg. Jeg kom ikke så langt her om dagen, som jeg sa jeg skulle. Men det er på tide å gjøre klar en deig igjen snart😊
lurer på om min surdeigstarter døde i natt,jeg tok ut 4 ss og matet med mer mel og vann i dei 4 ss,resten kastet jeg så får vi se,er det ikke liv må jeg begynne helt fra begynnelsen igjen :=)
Hmm… min ser ganske død ut der den står i kjøleskapet den også. Men sist jeg brukte av den, kom den seg fint den delen jeg matet opp til bruk dagen etter.
Her er det vist bare å prøve seg frem. Vi får håpe det er liv både hos deg og meg😊
surdeigstarteren døde ikke ,den trengte bare litt tid for plutselg boblet den som bare det
Så bra😃😃
Så flinke dere er, dere som holder på med dette. Jeg våger ikke å prøve på et sånt prosjekt som surdeig, det blir for mye styr når prosessen er for lang. Julebrødet ser skikkelig godt ut, fikk veldig lyst på det nå 🙂
Fine søndagen til deg ♥
det tar tid ja ,jeg har ennå mye å lære ,men det går fint ,jeg har tida til det
Julekake, det så godt ut. Og det spiller vel ingen rolle på smak hvilken “gjær” man bruker sikkert. Ha en fin dag Connie. Jeg skal ut å finne BRUS 😀
julekaken var god den ja ,beste til nå med surdeig
Herlig brød det så godt ut…Nei slike knekkebrød hadde ikke tort å spise….Men ble kult bilde! 🙂
Fin dag videre…
brøde var godt men knekkebrøda farlig harde ja ,alt kan ikke være vellykket på første forsøk nei
Måtte inn å se her da jeg så røyskatten!!! Men den var visst bare på et fat eller? Søsteren min har røyskatt i hagen og den er så søt. Brød var det her da, fine brød. Knekkebrød av surdeig er ikke jeg heller så glad i, for de blir harde. Julekake har jeg ikke forsøkt med en sånn starter, men det så da fristende ut.
røyskatt har vi her jeg bor,men den er ikke lett å få bilder av nei,oftast ser vi den når pelsen er kvit,nei knekkebrøda var harde,ikke bra for tennene :=) julebrøde var godt ,så den vil jeg lage til jul igjen også