surmelk

Surmelk har jeg aldrig lært meg til å drikke,alikavel kjøper jeg det innimellom,til vafler eller sveler :=)nå hadde jeg en liten stående,utgått på dato ,på tide å bruke den da :=)

Det ble hverken vafellrøre eller sveler,jeg prøvde meg på noe så fansy som ferskost.Da må en begynne dagen før den skal spises,,så i går tok jeg en bolle,hadde et reint klede i bollen og helte surmelken ned i bollen,det må være den tykke melken,her nytter det ikke med lett variant

i dag var det å slik surmelken såg ut,mysen hadde rent av og igjen ligger en fyldige masse,som en tykk gresk yughert.jeg velter det opp i en skål og tilsetter litt gourmesalt :=) skalet fra en sitron,(det gule) og saften fra en halv sitron,hva mer da ? etter å ha googla litt skulle en tilsette gressløk,men det hadde jeg ikke nedfrosset i fryseren,så tenkte jeg karve,jeg liker karveost,men hadde ikke det heller ,hmmmm så ser jeg att jeg har et par små poser,krydder til fransk dressing,tillsett 3 ss olivenolje så har en en god dressing,kunne det brukes i ostemassen min ? jeg tar kjangsen og velger å kalle osten for urteost :=)

jeg går i fryseboksen og tar opp noe hjemmelagde potetlomper ,smører litt av ferskosten på halve

legger på litt fenalår

og salat,jeg hadde isbergersalat liggande

jepp dette ble dagens frokost :=) og ferskosten min var syrlig frisk og god :=) kommer nok til å lage flere ganger ,og prøve med andre smaker også :=)

20 kommentarer

Siste innlegg