Ja i dag føler jeg virkelig att heimen min har vært akkurat det,en syltetøyfabrikk hvor plommesyltetøy kokes :=) nå har jeg stengt dørene for jeg har ikke mer av det som trengs for å koke mere,så jeg må nok en tur på butikken før jeg kan åpne fabrikken igjen :=)
blåplommer og opalplommer,sammen blir det en frisk og god syltetøy
jeg koker og koker,det dufter godt i heimen
kjøkkenbordet fylles
kjøkkenbenken også,14 kilo har jeg kokt,kokt litt saft også,men skal nok koke mere :=)
på listen min over lavfoodmap matvarer skal jeg ikke spise plommer ( men litt fristet blir jeg jo her jeg står,så litt plommegrøt må vel være lov,bare litt )
deler noen plommer og koker
plommegrøt med laktosefri kremfløte,det var farlig godt :=) heldigvis er jeg ikke alergisk,eneste jeg kan resikere er å måtte gå litt mer på toalettet ,kan leve med det en dag innimellom :=)
kan ikke huske sist vi hadde så masse blåplommer og ennå er det både en og to baljer igjen der ute,opalen modnes fort nå og der er det minst 100 kilo kødder virkelig ikke .
Så denne fabrikken kommer nok til å fortsette en stund til utover :=)
Heldigvis har vi mange gode hjelpere som også er glad i plommer,så vi er rause med å gi bort ,så har jeg masse god sylte mange setter pris på å få i gave utover vinteren :=)
og sånn går nå mine dager innimellom dagene hos fysioterapauten
i morgen er det fysio igjen
og når jeg er ferdige der,ja da skal jeg til elsdte datter,litt kosetid og jeg skal overnatte der også,gleder meg til det,så får denne syltefabrikken her hjemme en pause til over helgen
Utrolig masse syltetøy. Plommer i år. Masse her hos meg å. Men ikke modent enda. Blå plommer er kjempegodt. Flink er du. Koker du med noe annet enn sukker og syltepulver?
I år er det overveldende masse plommer,så her må vi gi bort masse masse :=) jeg koker plommene bare med syltepulver og sukker,jeg spiser lite sylte,mannen som spiser hver dag vil ikke ha kryddersmak på sylta,bare reine plommesmak
Så masse det ble 🙂 Mye godt! Du er flink Connie 🙂
takk :=) bare sånn ca 100 kilo igjen ute,i morgen kommer ei venninne og henter resten av blåplommene,så kommer dei andre i en altfor sask tempo etterhvert også :=)
Du må være en prototype på det en kaller en god, gammeldags husmor! Er så imponert over alle godsakene du tryller frem på det kjøkkenet ditt.
takk snille deg :=) liker å lage mat av det jeg har i hagen da :=)
Du driver virkelig storproduksjon om dagen, hehe…. klem 🙂
uff ja,i år er det i meste laget,men nå kommer snart ei venninne og plukker resten av dei blå,så får eg lage litt ekstra med saft,da går det unna en god del plommer :=)
Dette så nå bra godt ut <3
det er godt ja,men jeg skal ikke spise plommer,sånn sett er det kjedelig,kjenne på den gode duften som er forbeholdt dei andre i familien :=)
Mye å kose dere med av “godsaker”utover høst og vinter nå..Ser så innbydende ut alt du lager.. 🙂 Håper du koser deg masse hos datteren..regner med det 🙂 God helg <3
Hå-hå!… Det kan kalles fabrikk ja! Så utrolig mye lager. Du er jo bare helt rå på kjøkkenet 😊 Så mye jobb. Heldige er de du deler med😊