ta vare på maten

det har blitt liten tid til grønnsaks/urtehagen denne høsten ,å gi omsorg til hytta har tatt all tid ,men i dag var vi hjemme og jeg fikk stelt litt med det som er i urtehagen

tidligere i år kjøpte jeg en bunt med vårløk på butikken ,jeg skal av den nederste delen og resten gikk i salaten,jeg ser det er røtter på avskjæret,da tenkte jeg att det kunne ikke skade å stikke dei i jorda,å du som dei begynte å vokse,jeg høstet videre når dei var store nok men lot rota stå i beddet,så reiste vi på sommerferie,og etter vi kom hjem har vi vært på hytta ,vårløken den har stelt seg selv den og vokst og vokst ,har du sett så digre vårløk før,dei var like kraftige som purreløken ,i dag skar jeg dem ned og tok dei inn

vasket dem og kuttet i passe biter

så vakumpakket jeg dem i passe porsjoner,så har jeg til supper og gryter i vinter,rota står fortsatt i beddet for jeg har lest att vårløken er flerårig ,så blir det spennende å se da neste år om dei fortsetter å vokse

så høstet jeg den flerårige kålen ,det er andre gang jeg høster alle bladene ,men har brukt mellom høstingene også ,første gang jeg høstet ,kuttet jeg dem i biter ,da er det bare å ha dei rett i suppa,i dag ville jeg prøve noe nytt

jeg hermetiserte i en sursøt blanding av eddik,sukker og vann,jeg krydra med litt bronsefenikkel,hjemmedyrka sennepsfrø og heil pepper,nå skal det godgjøre seg en uuke før vi kan smake på ,tipper det blir godt ,det er viktig å ta vare på maten ,og alt en dyrker selv :=)når denne jobben var ferdig begynte jeg den store jobben med å luke ugress ,der trenger jeg nok mange dager ,men men fikk ryddet mye i dag da

10 kommentarer

Siste innlegg