urtehage

urtehage er en hage hvor alle sansene får bryne seg,det er vakkert ,og det dufter deilig ,det gjor godt å vandre i en urtehage

nå er det slik att urter også skal nytes kulinarisk så her er jeg i god gang ,har jo allerede laget gressløkolje/pesto og gressløken har vokset ut igjen

nå har jeg høstet oregano ,urtetørkeren fikk kjørt seg for jeg har mye .Jeg fylte opp alle hyllene men fikk ikke plass til alt

så noen ble laget buketter av og hengt oopp over ovnen på kjøkkenet

jeg fikk tørket 1 porsjon og dagen etter fikk jeg tørket bukettene ,nå har jeg et par liter med oregano ,og den vokser uut igjen så en kan høste både en og to ganger til :=))så har du oregano så klipp den ned så får du flere avlinger

jeg har flere urter i min urtehage ,så her har jeg høstet dill,gressløk,luftløk,løpstikke,bjørnerot,spansk kjørvel ,oregano,og en jeg ikke no husker navnet på,i tillegg dro jeg opp en kvitløk jeg sette i fjor høst :=) ,jeg delte i to smaker ,den med dill blir til fisk og der tilsatte jeg sesten fra en sitron i tillegg

jeg tok alle urtene og kjørte dem i foodprosesoren ilag med grov salt, fordelte på to brett en for kjøtt og en for fisk ,så var det å ha dem i ovnen på varmluft 50 grader til det var tørt,her må en vende på massen innimellom ,når alt er tørt kjører jeg det i foodprosesoren en gang til så er det klart for å legge på glass,nå har jeg deilig urtesalt i lang tid fremover .

Fikk ikke laste ned dei siste bildene så jeg må bare forklare  her :=)

nå er dett veldig kor fjorårets purreløk utvikler seg også ,helt bevist har jeg latt den stå så jeg får blomstringen

urtolig spennende og jeg håper bare att dei slår ut i blomst før vi reiser på ferie om 14 dager :=))

16 kommentarer

Siste innlegg